A+ A A-

Vabimo Vas, da podate ponudbo za PRODUKCIJSKO IZVEDBO >>ZAKLJUČEK LETA 2019 S SILVESTROVANJEM NA PROSTEM<< (30. IN 31.12.2019)

Rok za oddajo ponudbe je 13.12.2019 do 12:00 ure s priporočeno pošto ali osebno vročitvijo na naslov Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Gubčeva 10a, 8250 Brežice.

 

Več informacij in vlogo dobite TUKAJ.

Preberi več...
Ponedeljek, 02 December 2019 17:16
Published in Obvestila

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice je javni zavod, ki ga je ustanovila Občina Brežice in tudi letos prevzema vlogo organizatorja »Silvestrovanje na prostem 2019« v starem mestnem jedru Brežic. Gre za sklop dvodnevnega dogajanja na odru v starem mestnem jedru (lokacija pred Mestno hišo Brežice). Program prireditve bo potekal po sledečem sporedu:


•    Ponedeljek, 30.12.2019 od 21.00 dalje – zabava s skupino Modrijani
•    Torek, 31.12.2019 od 21.00 dalje – silvestrovanje s skupino Obvezna smer

 

Glede na lastno iniciativo in količino dela smo se odločili, da tudi letos gostinstvo oddamo zunanjemu izvajalcu. Želeli bi da bi gostinstvo v celoti prevzel 1 izvajalec, ki bi prevzel gostinstvo in hrano na samem prizorišču.

Organizator (ZPTM Brežice) ima na voljo prireditveni prostor, ki je predmet oddaje in z njim razpolaga za potrebe izvedbe Silvestrovanja na prostem ter je predhodno od Občine Brežice pridobil soglasje za uporabo javnih površin in dovoljenje za uporabo javnih površin in prodajo na premični stojnici.

Pogoji za izvedbo gostinstva na prireditvi:
Zahtevane storitve mora gostinec zagotoviti po sledeči časovnici:
v ponedeljek, 30.12.2019

•    Od 21.00 do 03.00 ure naslednjega dne gostinstvo (šank s hladnimi in toplimi pijačami po dogovoru z organizatorjem)
•    Od 21.00 do 03.00 ure naslednjega dne hrana (topli obrok, po dogovoru z organizatorjem).
In
v torek, 31.12.2019
•    Od 21.00 do 03.00 ure naslednjega dne gostinstvo (šank s hladnimi in toplimi pijačami po dogovoru z organizatorjem)
•    Od 21.00 do 03.00 ure naslednjega dne hrana (topli obrok, po dogovoru z organizatorjem).
V prvi fazi bi si želeli, da bi gostinstvo na festivalu prevzel 1 izvajalec, v kolikor pa se gostinec ne bo mogel odzvati na vse zahteve s strani organizatorja, bomo naredili dodatno poizvedovanje pri več različnih.

Z izbranim ponudnikom, katerega ponudba bo ustrezala organizatorjevim kriterijem in bo za organizatorja najbolj optimalna, bo organizator sklenil pogodbo o oddaji prostora za namene izvedbe gostinstva, v kateri bosta natančno opredelila obveznosti, zunanji izgled točilnih pultov in druge podrobnosti.

V kolikor imate interes in menite, da imate možnosti za izvedbo gostinstva na večji prireditvi, predvsem pa znanje in izkušnje iz tega področja, vas pozivamo, da nas kontaktirate, najkasneje do 30.11.2019.

Kontaktna oseba: Urška Strojin, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., tel: (0) 59083793

Preberi več...
Ponedeljek, 18 November 2019 15:48
Published in Obvestila

hess1   

HESS d.o.o. - sponzor vrtljive spletne kamere iz Sv. Vida

 

 

Preberi več...
Torek, 05 November 2019 16:40
Published in Brezice kamera

 1. Vabimo Vas, da podate ponudbo za izvedbo storitve nabava in potisk 32 kosov »FLIS JOPA S KAPUCO«

PREDMET NAROČILA:
Predmet naročila je izvedba vseh potrebnih storitev del: nabava in potisk  »FLIS JOPA S KAPUCO«,  32 kos z logotipi financerja (na prednji srčni strani, logotipi ESS, Ministrstvo in PIMP na zadnjem ledvenem delu v beli barvi).

Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

 

 2. Vabimo Vas, da podate ponudbo za izvedbo storitve oz. delavnice »Svetovanje na področju informiranja in komuniciranja za projekt PIMP«

PREDMET NAROČILA:
Predmet naročila je izvedba vseh potrebnih storitev za »Svetovanje na področju informiranja in komuniciranja za projekt PIMP«

Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Preberi več...
Ponedeljek, 20 Avgust 2018 12:41
Published in Obvestila

V času festivala bodo zaprte za promet sledeče ceste po spodnjem razporedu:

Preberi več...
Ponedeljek, 24 Junij 2019 12:16
Published in Obvestila

Na spletni strani www.zptm.si/obvestila in www.bmm.si je bilo dne 14. 5. 2019 objavljeno javno povabilo za izvedbo dodatne ponudbe na prostem v okviru festivala »Brežice, moje mesto« 2019 (kokice, sladkorna pena, baloni, street art in podobno,…), katerega rok prijave je bil do 30. 5. 2019 do 13ih.

Obveščamo vas, da je razpis razveljavljen, zaradi nepopolne razpisne dokumentacije objavljene na spletni strani.  

Novo javno povabilo je objavljeno dne, 30. 5. 2019, rok prijave je do 11. 6. 2019 do 13ih.

POVEZAVAVA NA JAVNO POVABILO



Preberi več...
Četrtek, 30 Maj 2019 14:54
Published in Obvestila

modra frankinjamf napis 

UPORABNE POVEZAVE

 

Posavje se lahko pohvali kot eno najboljših slovenskih in celo evropskih območij modre frankinje, zato je posavska modra frankinja polnega in bogatega okusa, vonja, barve in zdravilnih lastnosti. Modra frankinja se lahko skupaj z lokalno pridelano hrano poveže v bogate vinsko-kulinarične zgodbe.

Projekt »Modra frankinja – žametno vino regije Posavje« (akronim projekta: »Modra frankinja«) je povezava in nadgradnja projektov iz prejšnjih obdobij, zlasti projekta »Modra frankinja - žametno vino Posavja«, ki ga je KŠTM Sevnica kot vodilni partner v okviru projektov LAS Posavje izvajal skupaj s tremi partnerji že v obdobju 2013-2014, projekta »Turizem v zidanih«, katerega vodilni partner je bil CPT Krško in drugih projektov. Rezultati, učinki predvsem pa odziv strokovne javnosti, vinarjev, gostinskih ponudnikov in javnosti so bili odlični ter motivacija za nadgradnjo aktivnosti.

Konec leta 2016 so mednarodni znanstveniki – arheologi genetskih zapisov pozabljenih trt -  potrdili, da je Modra frankinja avtohtona sorta spodnje štajerske (Posavje je del tega območja), s čimer je najboljša rdeča sorta celinske Evrope dobila svoj izvor in dom, s tem pa slovenski pridelovalci vina Modra frankinja tudi izjemno zgodbo in osnovo za poslovno priložnost.

Aktivnosti projekta temeljijo na izkušnjah, vzpostavljenih partnerstvih, sodelovanju in povezavah, pridobljenih v prejšnjih projektih partnerjev. Aktivnosti projekta so zato jasno zastavljene in usmerjene k skupnim ciljem. Pomembno pa je poudariti, da imajo pričakovanja tudi vinogradniki, vinarji, gostinci in podjetja, s katerimi smo v prejšnjih projektih sodelovali in nam dajejo veliko podporo, čeprav jih v projekt nismo mogli povabiti kot partnerjev, vendar pa jih bodo zadevali pozitivni in trajnostno naravnani učinki projekta. Projekt je pripravljen na izvajanje.
 
Trajnost projekta

Projekt je sestavljen iz večplastnih aktivnostih, ki delujejo od spodaj navzgor, od posameznih pridelovalcev, vinogradnikov, vinarjev, gostincev, obrtnikov in s povezovanjem vseh bodo doseženi trajni sinergijski učinki. Že učinki projekta izpred štirih let kažejo izjemno ugodne učinke, kot so povečana prepoznavnost Modre frankinje, povečano povpraševanje po tem vinu, znatno povečanje MF v  gostinski ponudbi v regiji in izven nje ter vzpostavljena sodelovanja med vinogradniki, vinarji in gostinskimi ponudniki. Skozi projekt bodo ti sinergijski učinki še znatno povečani in oblikovani na višjem ter širšem nivoju. Vino MF bo z lokalno pridelano hrano ustvarilo kulinarične produkte in nov turistično prepoznan produkt Posavja, ki bo trajno privabljal goste v regijo.

 

Že izvedene aktivnosti:

Nekateri deli aktivnosti, kot so komunikacija in povezovanje posameznih pridelovalcev in ponudnikov se kot trajnost prejšnjega projekta »Modra frankinja – žametno vino Posavja« v manjši meri izvajajo vse od zaključka prejšnjega projekta. Ravno tako se vsako leto izvede Festival modre frankinje in obvešča javnost, vendar pa so to zelo omejene aktivnosti, ki bodo v primeru uspešne kandidature za sredstva Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja zmogle doseči znatno večjo širino in potreben obseg aktivnosti.

 

Opis projekta:

Projekt  postavlja trdne temelje in osnove za vzpostavitev poslovnega modela, ki bo povezal pridelovalce modre frankinje v Posavju, s čimer bo postavljen osnovni pogoj za vzpostavitev prepoznavne blagovne znamke vina Modra frankinja iz Posavja, kar bo skupaj z regionalno značilnimi jedmi Posavja postal slovensko prepoznaven kulinarično-turističen produkt. Projekt bo skozi delavnice, izobraževanja, promocijske aktivnosti in javne prireditve povezoval pridelovalce vina modra frankinja, vinarje, gostinske in ostale turistične ponudnike ter tako vzpostavil trajnostni sistem uporabe lokalne pridelave vina in hrane skozi kratke verige od proizvajalcev do potrošnikov.

 

Cilji projekta:

  • Razviti model povezovanja pridelovalcev MFs ciljem razvoja formalne oblike sodelovanja;
  • Z aktivno promocijo vina MF in regionalne kulinarike spodbuditi razvoj kulinarične zgodbe Posavja kot gostinsko-turističnega produkta;
  • Vzpostaviti aktivno medsektorsko povezovanje med pridelovalci vina, hrane, gostinskimi ponudniki, obrtniki ter javnim in zasebnim turističnim sektorjem;
  • Povečanje obsega in kakovosti pridelave vina MF ter povečanje uporabe in načinov uporabe v regionalni kulinariki;
  • Razviti kulinarično zgodbo Posavja, prepoznano v regiji in zlasti tudi izven regije Posavja;
  • Izdelati trženjsko strategijo prodaje MF;
  • Dvigniti prepoznavnost vina MF in regionalne kulinarike v gostinsko-turističen produkt;
  • Dvigniti dodano vrednost vina MF in regionalno pridelane hrane ter tako stimulirati nove zaposlitve oziroma ohranjati zaposlitvene možnosti v regiji.  

Učinki projekta so trajnostno naravnan, rezultati in učinki projekta so prenosljivi tudi na druga območja. Inovativnost projekta je v povezovanju obstoječih kulinaričnih posebnosti regije v novo kulinarično zgodbo, ki bo predstavljala mednarodno prepoznan turistični produkt.  

 

Vizija projekta:

»Vino modra frankinja postane prepoznavni kulinarično-gastronomski produkt Posavja ter po kakovosti in razširjenosti eno od prepoznavnih središč modre frankinje v Evropi.«

 

Partnerji projekta:

1. Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica (nosilec projekta)

2. Kmečka zadruga Sevnica, z.o.o. (KZ Sevnica)

3. Center za podjetništvo in turizem Krško (CPT Krško)

4. Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (ZPTM Brežice)


Projekt »Modra frankinja - žametno vino regije Posavje« je sofinanciran s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Za vsebino je odgovoren ZPTM Brežice. Organ upravljanja, določen za  izvajanje Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

Preberi več...
Petek, 17 Maj 2019 10:56
Published in Modra frankinja 2019

Strokovna skupina preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«, ki ga izvajamo v okviru Večgeneracijskega centra Posavje v sodelovanju z Mladinskih centrom Brežice, Policijsko postajo Brežice, Zdravstvenim domom Brežice in Centrom za socialno delo Brežice, je po prvomajskih praznikih obiskala še tri osnovne šole in za učence zaključnih razredov izvedla predavanja in preventivne delavnice s ciljem informiranja in ozaveščanja mladostnikov o dovoljenih in nedovoljenih drogah. Dne 7. 5. 2019 smo preventivni program izvedli v Osnovni šoli Cerklje ob Krki (22 učencev), dne 9. 5. 2019 v Osnovni šoli Bizeljsko (9 učencev) in nazadnje še dne 13. 5. 2019 smo se družili z učenci iz Osnovne šole Brežice (66 devetošolcev). Odziv učencev glede na izvedene aktivnosti je bil zelo dober. Učenci so aktivno sodelovali v sproščenem vzdušju, najbolj všeč jim je bil odprt in iskren pogovor ter izmenjava mnenj in izkušenj. Odgovorili smo jim na marsikatero vprašanje in dilemo.

Preberi več...
Petek, 17 Maj 2019 08:36
Published in VGC obvestila

V septembru 2018 smo udeleženci VGC Brežice bili povabljeni v Velenje, da spoznamo njihov Večgeneracijski center (VGC) Planet generacij, njegovo delovanje, si ogledamo mesto in se srečamo z njihovimi udeleženci. Dan se nam je vtisnil v lep spomin, zato smo tokrat Velenjčane tudi mi povabili v Brežice in v našo enoto VGC.

Preberi več...
Torek, 14 Maj 2019 11:51
Published in VGC obvestila

Ozaveščanje je na vseh področjih izredno pomembno. Z njim razbijamo predsodke, spoznavamo, širimo svojo odprtost in zmanjšujemo strahove. Ozaveščanje pa je v preteklem mesecu bilo tudi del naše strokovne ekskurzije, kjer smo udeleženci Večgeneracijskega centra Brežice obiskali Nuklearno elektrarno v Krškem (NEK).

Preberi več...
Torek, 14 Maj 2019 11:49
Published in VGC obvestila

Vabimo Vas, da podate ponudbo za PRODUKCIJSKO IZVEDBO >>ZAKLJUČEK LETA 2019 S SILVESTROVANJEM NA PROSTEM<< (30. IN 31.12.2019)

Rok za oddajo ponudbe je 13.12.2019 do 12:00 ure s priporočeno pošto ali osebno vročitvijo na naslov Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Gubčeva 10a, 8250 Brežice.

 

Več informacij in vlogo dobite TUKAJ.

Preberi več...
Ponedeljek, 02 December 2019 17:16
Published in Obvestila

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice je javni zavod, ki ga je ustanovila Občina Brežice in tudi letos prevzema vlogo organizatorja »Silvestrovanje na prostem 2019« v starem mestnem jedru Brežic. Gre za sklop dvodnevnega dogajanja na odru v starem mestnem jedru (lokacija pred Mestno hišo Brežice). Program prireditve bo potekal po sledečem sporedu:


•    Ponedeljek, 30.12.2019 od 21.00 dalje – zabava s skupino Modrijani
•    Torek, 31.12.2019 od 21.00 dalje – silvestrovanje s skupino Obvezna smer

 

Glede na lastno iniciativo in količino dela smo se odločili, da tudi letos gostinstvo oddamo zunanjemu izvajalcu. Želeli bi da bi gostinstvo v celoti prevzel 1 izvajalec, ki bi prevzel gostinstvo in hrano na samem prizorišču.

Organizator (ZPTM Brežice) ima na voljo prireditveni prostor, ki je predmet oddaje in z njim razpolaga za potrebe izvedbe Silvestrovanja na prostem ter je predhodno od Občine Brežice pridobil soglasje za uporabo javnih površin in dovoljenje za uporabo javnih površin in prodajo na premični stojnici.

Pogoji za izvedbo gostinstva na prireditvi:
Zahtevane storitve mora gostinec zagotoviti po sledeči časovnici:
v ponedeljek, 30.12.2019

•    Od 21.00 do 03.00 ure naslednjega dne gostinstvo (šank s hladnimi in toplimi pijačami po dogovoru z organizatorjem)
•    Od 21.00 do 03.00 ure naslednjega dne hrana (topli obrok, po dogovoru z organizatorjem).
In
v torek, 31.12.2019
•    Od 21.00 do 03.00 ure naslednjega dne gostinstvo (šank s hladnimi in toplimi pijačami po dogovoru z organizatorjem)
•    Od 21.00 do 03.00 ure naslednjega dne hrana (topli obrok, po dogovoru z organizatorjem).
V prvi fazi bi si želeli, da bi gostinstvo na festivalu prevzel 1 izvajalec, v kolikor pa se gostinec ne bo mogel odzvati na vse zahteve s strani organizatorja, bomo naredili dodatno poizvedovanje pri več različnih.

Z izbranim ponudnikom, katerega ponudba bo ustrezala organizatorjevim kriterijem in bo za organizatorja najbolj optimalna, bo organizator sklenil pogodbo o oddaji prostora za namene izvedbe gostinstva, v kateri bosta natančno opredelila obveznosti, zunanji izgled točilnih pultov in druge podrobnosti.

V kolikor imate interes in menite, da imate možnosti za izvedbo gostinstva na večji prireditvi, predvsem pa znanje in izkušnje iz tega področja, vas pozivamo, da nas kontaktirate, najkasneje do 30.11.2019.

Kontaktna oseba: Urška Strojin, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., tel: (0) 59083793

Preberi več...
Ponedeljek, 18 November 2019 15:48
Published in Obvestila

hess1   

HESS d.o.o. - sponzor vrtljive spletne kamere iz Sv. Vida

 

 

Preberi več...
Torek, 05 November 2019 16:40
Published in Brezice kamera

 1. Vabimo Vas, da podate ponudbo za izvedbo storitve nabava in potisk 32 kosov »FLIS JOPA S KAPUCO«

PREDMET NAROČILA:
Predmet naročila je izvedba vseh potrebnih storitev del: nabava in potisk  »FLIS JOPA S KAPUCO«,  32 kos z logotipi financerja (na prednji srčni strani, logotipi ESS, Ministrstvo in PIMP na zadnjem ledvenem delu v beli barvi).

Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

 

 2. Vabimo Vas, da podate ponudbo za izvedbo storitve oz. delavnice »Svetovanje na področju informiranja in komuniciranja za projekt PIMP«

PREDMET NAROČILA:
Predmet naročila je izvedba vseh potrebnih storitev za »Svetovanje na področju informiranja in komuniciranja za projekt PIMP«

Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Preberi več...
Ponedeljek, 20 Avgust 2018 12:41
Published in Obvestila

V času festivala bodo zaprte za promet sledeče ceste po spodnjem razporedu:

Preberi več...
Ponedeljek, 24 Junij 2019 12:16
Published in Obvestila

Na spletni strani www.zptm.si/obvestila in www.bmm.si je bilo dne 14. 5. 2019 objavljeno javno povabilo za izvedbo dodatne ponudbe na prostem v okviru festivala »Brežice, moje mesto« 2019 (kokice, sladkorna pena, baloni, street art in podobno,…), katerega rok prijave je bil do 30. 5. 2019 do 13ih.

Obveščamo vas, da je razpis razveljavljen, zaradi nepopolne razpisne dokumentacije objavljene na spletni strani.  

Novo javno povabilo je objavljeno dne, 30. 5. 2019, rok prijave je do 11. 6. 2019 do 13ih.

POVEZAVAVA NA JAVNO POVABILO



Preberi več...
Četrtek, 30 Maj 2019 14:54
Published in Obvestila

modra frankinjamf napis 

UPORABNE POVEZAVE

 

Posavje se lahko pohvali kot eno najboljših slovenskih in celo evropskih območij modre frankinje, zato je posavska modra frankinja polnega in bogatega okusa, vonja, barve in zdravilnih lastnosti. Modra frankinja se lahko skupaj z lokalno pridelano hrano poveže v bogate vinsko-kulinarične zgodbe.

Projekt »Modra frankinja – žametno vino regije Posavje« (akronim projekta: »Modra frankinja«) je povezava in nadgradnja projektov iz prejšnjih obdobij, zlasti projekta »Modra frankinja - žametno vino Posavja«, ki ga je KŠTM Sevnica kot vodilni partner v okviru projektov LAS Posavje izvajal skupaj s tremi partnerji že v obdobju 2013-2014, projekta »Turizem v zidanih«, katerega vodilni partner je bil CPT Krško in drugih projektov. Rezultati, učinki predvsem pa odziv strokovne javnosti, vinarjev, gostinskih ponudnikov in javnosti so bili odlični ter motivacija za nadgradnjo aktivnosti.

Konec leta 2016 so mednarodni znanstveniki – arheologi genetskih zapisov pozabljenih trt -  potrdili, da je Modra frankinja avtohtona sorta spodnje štajerske (Posavje je del tega območja), s čimer je najboljša rdeča sorta celinske Evrope dobila svoj izvor in dom, s tem pa slovenski pridelovalci vina Modra frankinja tudi izjemno zgodbo in osnovo za poslovno priložnost.

Aktivnosti projekta temeljijo na izkušnjah, vzpostavljenih partnerstvih, sodelovanju in povezavah, pridobljenih v prejšnjih projektih partnerjev. Aktivnosti projekta so zato jasno zastavljene in usmerjene k skupnim ciljem. Pomembno pa je poudariti, da imajo pričakovanja tudi vinogradniki, vinarji, gostinci in podjetja, s katerimi smo v prejšnjih projektih sodelovali in nam dajejo veliko podporo, čeprav jih v projekt nismo mogli povabiti kot partnerjev, vendar pa jih bodo zadevali pozitivni in trajnostno naravnani učinki projekta. Projekt je pripravljen na izvajanje.
 
Trajnost projekta

Projekt je sestavljen iz večplastnih aktivnostih, ki delujejo od spodaj navzgor, od posameznih pridelovalcev, vinogradnikov, vinarjev, gostincev, obrtnikov in s povezovanjem vseh bodo doseženi trajni sinergijski učinki. Že učinki projekta izpred štirih let kažejo izjemno ugodne učinke, kot so povečana prepoznavnost Modre frankinje, povečano povpraševanje po tem vinu, znatno povečanje MF v  gostinski ponudbi v regiji in izven nje ter vzpostavljena sodelovanja med vinogradniki, vinarji in gostinskimi ponudniki. Skozi projekt bodo ti sinergijski učinki še znatno povečani in oblikovani na višjem ter širšem nivoju. Vino MF bo z lokalno pridelano hrano ustvarilo kulinarične produkte in nov turistično prepoznan produkt Posavja, ki bo trajno privabljal goste v regijo.

 

Že izvedene aktivnosti:

Nekateri deli aktivnosti, kot so komunikacija in povezovanje posameznih pridelovalcev in ponudnikov se kot trajnost prejšnjega projekta »Modra frankinja – žametno vino Posavja« v manjši meri izvajajo vse od zaključka prejšnjega projekta. Ravno tako se vsako leto izvede Festival modre frankinje in obvešča javnost, vendar pa so to zelo omejene aktivnosti, ki bodo v primeru uspešne kandidature za sredstva Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja zmogle doseči znatno večjo širino in potreben obseg aktivnosti.

 

Opis projekta:

Projekt  postavlja trdne temelje in osnove za vzpostavitev poslovnega modela, ki bo povezal pridelovalce modre frankinje v Posavju, s čimer bo postavljen osnovni pogoj za vzpostavitev prepoznavne blagovne znamke vina Modra frankinja iz Posavja, kar bo skupaj z regionalno značilnimi jedmi Posavja postal slovensko prepoznaven kulinarično-turističen produkt. Projekt bo skozi delavnice, izobraževanja, promocijske aktivnosti in javne prireditve povezoval pridelovalce vina modra frankinja, vinarje, gostinske in ostale turistične ponudnike ter tako vzpostavil trajnostni sistem uporabe lokalne pridelave vina in hrane skozi kratke verige od proizvajalcev do potrošnikov.

 

Cilji projekta:

  • Razviti model povezovanja pridelovalcev MFs ciljem razvoja formalne oblike sodelovanja;
  • Z aktivno promocijo vina MF in regionalne kulinarike spodbuditi razvoj kulinarične zgodbe Posavja kot gostinsko-turističnega produkta;
  • Vzpostaviti aktivno medsektorsko povezovanje med pridelovalci vina, hrane, gostinskimi ponudniki, obrtniki ter javnim in zasebnim turističnim sektorjem;
  • Povečanje obsega in kakovosti pridelave vina MF ter povečanje uporabe in načinov uporabe v regionalni kulinariki;
  • Razviti kulinarično zgodbo Posavja, prepoznano v regiji in zlasti tudi izven regije Posavja;
  • Izdelati trženjsko strategijo prodaje MF;
  • Dvigniti prepoznavnost vina MF in regionalne kulinarike v gostinsko-turističen produkt;
  • Dvigniti dodano vrednost vina MF in regionalno pridelane hrane ter tako stimulirati nove zaposlitve oziroma ohranjati zaposlitvene možnosti v regiji.  

Učinki projekta so trajnostno naravnan, rezultati in učinki projekta so prenosljivi tudi na druga območja. Inovativnost projekta je v povezovanju obstoječih kulinaričnih posebnosti regije v novo kulinarično zgodbo, ki bo predstavljala mednarodno prepoznan turistični produkt.  

 

Vizija projekta:

»Vino modra frankinja postane prepoznavni kulinarično-gastronomski produkt Posavja ter po kakovosti in razširjenosti eno od prepoznavnih središč modre frankinje v Evropi.«

 

Partnerji projekta:

1. Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica (nosilec projekta)

2. Kmečka zadruga Sevnica, z.o.o. (KZ Sevnica)

3. Center za podjetništvo in turizem Krško (CPT Krško)

4. Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (ZPTM Brežice)


Projekt »Modra frankinja - žametno vino regije Posavje« je sofinanciran s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Za vsebino je odgovoren ZPTM Brežice. Organ upravljanja, določen za  izvajanje Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

Preberi več...
Petek, 17 Maj 2019 10:56
Published in Modra frankinja 2019

Strokovna skupina preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«, ki ga izvajamo v okviru Večgeneracijskega centra Posavje v sodelovanju z Mladinskih centrom Brežice, Policijsko postajo Brežice, Zdravstvenim domom Brežice in Centrom za socialno delo Brežice, je po prvomajskih praznikih obiskala še tri osnovne šole in za učence zaključnih razredov izvedla predavanja in preventivne delavnice s ciljem informiranja in ozaveščanja mladostnikov o dovoljenih in nedovoljenih drogah. Dne 7. 5. 2019 smo preventivni program izvedli v Osnovni šoli Cerklje ob Krki (22 učencev), dne 9. 5. 2019 v Osnovni šoli Bizeljsko (9 učencev) in nazadnje še dne 13. 5. 2019 smo se družili z učenci iz Osnovne šole Brežice (66 devetošolcev). Odziv učencev glede na izvedene aktivnosti je bil zelo dober. Učenci so aktivno sodelovali v sproščenem vzdušju, najbolj všeč jim je bil odprt in iskren pogovor ter izmenjava mnenj in izkušenj. Odgovorili smo jim na marsikatero vprašanje in dilemo.

Preberi več...
Petek, 17 Maj 2019 08:36
Published in VGC obvestila

V septembru 2018 smo udeleženci VGC Brežice bili povabljeni v Velenje, da spoznamo njihov Večgeneracijski center (VGC) Planet generacij, njegovo delovanje, si ogledamo mesto in se srečamo z njihovimi udeleženci. Dan se nam je vtisnil v lep spomin, zato smo tokrat Velenjčane tudi mi povabili v Brežice in v našo enoto VGC.

Preberi več...
Torek, 14 Maj 2019 11:51
Published in VGC obvestila

Ozaveščanje je na vseh področjih izredno pomembno. Z njim razbijamo predsodke, spoznavamo, širimo svojo odprtost in zmanjšujemo strahove. Ozaveščanje pa je v preteklem mesecu bilo tudi del naše strokovne ekskurzije, kjer smo udeleženci Večgeneracijskega centra Brežice obiskali Nuklearno elektrarno v Krškem (NEK).

Preberi več...
Torek, 14 Maj 2019 11:49
Published in VGC obvestila

Vabimo Vas, da podate ponudbo za PRODUKCIJSKO IZVEDBO >>ZAKLJUČEK LETA 2019 S SILVESTROVANJEM NA PROSTEM<< (30. IN 31.12.2019)

Rok za oddajo ponudbe je 13.12.2019 do 12:00 ure s priporočeno pošto ali osebno vročitvijo na naslov Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Gubčeva 10a, 8250 Brežice.

 

Več informacij in vlogo dobite TUKAJ.

Preberi več...
Ponedeljek, 02 December 2019 17:16
Published in Obvestila

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice je javni zavod, ki ga je ustanovila Občina Brežice in tudi letos prevzema vlogo organizatorja »Silvestrovanje na prostem 2019« v starem mestnem jedru Brežic. Gre za sklop dvodnevnega dogajanja na odru v starem mestnem jedru (lokacija pred Mestno hišo Brežice). Program prireditve bo potekal po sledečem sporedu:


•    Ponedeljek, 30.12.2019 od 21.00 dalje – zabava s skupino Modrijani
•    Torek, 31.12.2019 od 21.00 dalje – silvestrovanje s skupino Obvezna smer

 

Glede na lastno iniciativo in količino dela smo se odločili, da tudi letos gostinstvo oddamo zunanjemu izvajalcu. Želeli bi da bi gostinstvo v celoti prevzel 1 izvajalec, ki bi prevzel gostinstvo in hrano na samem prizorišču.

Organizator (ZPTM Brežice) ima na voljo prireditveni prostor, ki je predmet oddaje in z njim razpolaga za potrebe izvedbe Silvestrovanja na prostem ter je predhodno od Občine Brežice pridobil soglasje za uporabo javnih površin in dovoljenje za uporabo javnih površin in prodajo na premični stojnici.

Pogoji za izvedbo gostinstva na prireditvi:
Zahtevane storitve mora gostinec zagotoviti po sledeči časovnici:
v ponedeljek, 30.12.2019

•    Od 21.00 do 03.00 ure naslednjega dne gostinstvo (šank s hladnimi in toplimi pijačami po dogovoru z organizatorjem)
•    Od 21.00 do 03.00 ure naslednjega dne hrana (topli obrok, po dogovoru z organizatorjem).
In
v torek, 31.12.2019
•    Od 21.00 do 03.00 ure naslednjega dne gostinstvo (šank s hladnimi in toplimi pijačami po dogovoru z organizatorjem)
•    Od 21.00 do 03.00 ure naslednjega dne hrana (topli obrok, po dogovoru z organizatorjem).
V prvi fazi bi si želeli, da bi gostinstvo na festivalu prevzel 1 izvajalec, v kolikor pa se gostinec ne bo mogel odzvati na vse zahteve s strani organizatorja, bomo naredili dodatno poizvedovanje pri več različnih.

Z izbranim ponudnikom, katerega ponudba bo ustrezala organizatorjevim kriterijem in bo za organizatorja najbolj optimalna, bo organizator sklenil pogodbo o oddaji prostora za namene izvedbe gostinstva, v kateri bosta natančno opredelila obveznosti, zunanji izgled točilnih pultov in druge podrobnosti.

V kolikor imate interes in menite, da imate možnosti za izvedbo gostinstva na večji prireditvi, predvsem pa znanje in izkušnje iz tega področja, vas pozivamo, da nas kontaktirate, najkasneje do 30.11.2019.

Kontaktna oseba: Urška Strojin, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., tel: (0) 59083793

Preberi več...
Ponedeljek, 18 November 2019 15:48
Published in Obvestila

hess1   

HESS d.o.o. - sponzor vrtljive spletne kamere iz Sv. Vida

 

 

Preberi več...
Torek, 05 November 2019 16:40
Published in Brezice kamera

 1. Vabimo Vas, da podate ponudbo za izvedbo storitve nabava in potisk 32 kosov »FLIS JOPA S KAPUCO«

PREDMET NAROČILA:
Predmet naročila je izvedba vseh potrebnih storitev del: nabava in potisk  »FLIS JOPA S KAPUCO«,  32 kos z logotipi financerja (na prednji srčni strani, logotipi ESS, Ministrstvo in PIMP na zadnjem ledvenem delu v beli barvi).

Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

 

 2. Vabimo Vas, da podate ponudbo za izvedbo storitve oz. delavnice »Svetovanje na področju informiranja in komuniciranja za projekt PIMP«

PREDMET NAROČILA:
Predmet naročila je izvedba vseh potrebnih storitev za »Svetovanje na področju informiranja in komuniciranja za projekt PIMP«

Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Preberi več...
Ponedeljek, 20 Avgust 2018 12:41
Published in Obvestila

V času festivala bodo zaprte za promet sledeče ceste po spodnjem razporedu:

Preberi več...
Ponedeljek, 24 Junij 2019 12:16
Published in Obvestila

Na spletni strani www.zptm.si/obvestila in www.bmm.si je bilo dne 14. 5. 2019 objavljeno javno povabilo za izvedbo dodatne ponudbe na prostem v okviru festivala »Brežice, moje mesto« 2019 (kokice, sladkorna pena, baloni, street art in podobno,…), katerega rok prijave je bil do 30. 5. 2019 do 13ih.

Obveščamo vas, da je razpis razveljavljen, zaradi nepopolne razpisne dokumentacije objavljene na spletni strani.  

Novo javno povabilo je objavljeno dne, 30. 5. 2019, rok prijave je do 11. 6. 2019 do 13ih.

POVEZAVAVA NA JAVNO POVABILO



Preberi več...
Četrtek, 30 Maj 2019 14:54
Published in Obvestila

modra frankinjamf napis 

UPORABNE POVEZAVE

 

Posavje se lahko pohvali kot eno najboljših slovenskih in celo evropskih območij modre frankinje, zato je posavska modra frankinja polnega in bogatega okusa, vonja, barve in zdravilnih lastnosti. Modra frankinja se lahko skupaj z lokalno pridelano hrano poveže v bogate vinsko-kulinarične zgodbe.

Projekt »Modra frankinja – žametno vino regije Posavje« (akronim projekta: »Modra frankinja«) je povezava in nadgradnja projektov iz prejšnjih obdobij, zlasti projekta »Modra frankinja - žametno vino Posavja«, ki ga je KŠTM Sevnica kot vodilni partner v okviru projektov LAS Posavje izvajal skupaj s tremi partnerji že v obdobju 2013-2014, projekta »Turizem v zidanih«, katerega vodilni partner je bil CPT Krško in drugih projektov. Rezultati, učinki predvsem pa odziv strokovne javnosti, vinarjev, gostinskih ponudnikov in javnosti so bili odlični ter motivacija za nadgradnjo aktivnosti.

Konec leta 2016 so mednarodni znanstveniki – arheologi genetskih zapisov pozabljenih trt -  potrdili, da je Modra frankinja avtohtona sorta spodnje štajerske (Posavje je del tega območja), s čimer je najboljša rdeča sorta celinske Evrope dobila svoj izvor in dom, s tem pa slovenski pridelovalci vina Modra frankinja tudi izjemno zgodbo in osnovo za poslovno priložnost.

Aktivnosti projekta temeljijo na izkušnjah, vzpostavljenih partnerstvih, sodelovanju in povezavah, pridobljenih v prejšnjih projektih partnerjev. Aktivnosti projekta so zato jasno zastavljene in usmerjene k skupnim ciljem. Pomembno pa je poudariti, da imajo pričakovanja tudi vinogradniki, vinarji, gostinci in podjetja, s katerimi smo v prejšnjih projektih sodelovali in nam dajejo veliko podporo, čeprav jih v projekt nismo mogli povabiti kot partnerjev, vendar pa jih bodo zadevali pozitivni in trajnostno naravnani učinki projekta. Projekt je pripravljen na izvajanje.
 
Trajnost projekta

Projekt je sestavljen iz večplastnih aktivnostih, ki delujejo od spodaj navzgor, od posameznih pridelovalcev, vinogradnikov, vinarjev, gostincev, obrtnikov in s povezovanjem vseh bodo doseženi trajni sinergijski učinki. Že učinki projekta izpred štirih let kažejo izjemno ugodne učinke, kot so povečana prepoznavnost Modre frankinje, povečano povpraševanje po tem vinu, znatno povečanje MF v  gostinski ponudbi v regiji in izven nje ter vzpostavljena sodelovanja med vinogradniki, vinarji in gostinskimi ponudniki. Skozi projekt bodo ti sinergijski učinki še znatno povečani in oblikovani na višjem ter širšem nivoju. Vino MF bo z lokalno pridelano hrano ustvarilo kulinarične produkte in nov turistično prepoznan produkt Posavja, ki bo trajno privabljal goste v regijo.

 

Že izvedene aktivnosti:

Nekateri deli aktivnosti, kot so komunikacija in povezovanje posameznih pridelovalcev in ponudnikov se kot trajnost prejšnjega projekta »Modra frankinja – žametno vino Posavja« v manjši meri izvajajo vse od zaključka prejšnjega projekta. Ravno tako se vsako leto izvede Festival modre frankinje in obvešča javnost, vendar pa so to zelo omejene aktivnosti, ki bodo v primeru uspešne kandidature za sredstva Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja zmogle doseči znatno večjo širino in potreben obseg aktivnosti.

 

Opis projekta:

Projekt  postavlja trdne temelje in osnove za vzpostavitev poslovnega modela, ki bo povezal pridelovalce modre frankinje v Posavju, s čimer bo postavljen osnovni pogoj za vzpostavitev prepoznavne blagovne znamke vina Modra frankinja iz Posavja, kar bo skupaj z regionalno značilnimi jedmi Posavja postal slovensko prepoznaven kulinarično-turističen produkt. Projekt bo skozi delavnice, izobraževanja, promocijske aktivnosti in javne prireditve povezoval pridelovalce vina modra frankinja, vinarje, gostinske in ostale turistične ponudnike ter tako vzpostavil trajnostni sistem uporabe lokalne pridelave vina in hrane skozi kratke verige od proizvajalcev do potrošnikov.

 

Cilji projekta:

  • Razviti model povezovanja pridelovalcev MFs ciljem razvoja formalne oblike sodelovanja;
  • Z aktivno promocijo vina MF in regionalne kulinarike spodbuditi razvoj kulinarične zgodbe Posavja kot gostinsko-turističnega produkta;
  • Vzpostaviti aktivno medsektorsko povezovanje med pridelovalci vina, hrane, gostinskimi ponudniki, obrtniki ter javnim in zasebnim turističnim sektorjem;
  • Povečanje obsega in kakovosti pridelave vina MF ter povečanje uporabe in načinov uporabe v regionalni kulinariki;
  • Razviti kulinarično zgodbo Posavja, prepoznano v regiji in zlasti tudi izven regije Posavja;
  • Izdelati trženjsko strategijo prodaje MF;
  • Dvigniti prepoznavnost vina MF in regionalne kulinarike v gostinsko-turističen produkt;
  • Dvigniti dodano vrednost vina MF in regionalno pridelane hrane ter tako stimulirati nove zaposlitve oziroma ohranjati zaposlitvene možnosti v regiji.  

Učinki projekta so trajnostno naravnan, rezultati in učinki projekta so prenosljivi tudi na druga območja. Inovativnost projekta je v povezovanju obstoječih kulinaričnih posebnosti regije v novo kulinarično zgodbo, ki bo predstavljala mednarodno prepoznan turistični produkt.  

 

Vizija projekta:

»Vino modra frankinja postane prepoznavni kulinarično-gastronomski produkt Posavja ter po kakovosti in razširjenosti eno od prepoznavnih središč modre frankinje v Evropi.«

 

Partnerji projekta:

1. Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica (nosilec projekta)

2. Kmečka zadruga Sevnica, z.o.o. (KZ Sevnica)

3. Center za podjetništvo in turizem Krško (CPT Krško)

4. Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (ZPTM Brežice)


Projekt »Modra frankinja - žametno vino regije Posavje« je sofinanciran s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Za vsebino je odgovoren ZPTM Brežice. Organ upravljanja, določen za  izvajanje Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

Preberi več...
Petek, 17 Maj 2019 10:56
Published in Modra frankinja 2019

Strokovna skupina preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«, ki ga izvajamo v okviru Večgeneracijskega centra Posavje v sodelovanju z Mladinskih centrom Brežice, Policijsko postajo Brežice, Zdravstvenim domom Brežice in Centrom za socialno delo Brežice, je po prvomajskih praznikih obiskala še tri osnovne šole in za učence zaključnih razredov izvedla predavanja in preventivne delavnice s ciljem informiranja in ozaveščanja mladostnikov o dovoljenih in nedovoljenih drogah. Dne 7. 5. 2019 smo preventivni program izvedli v Osnovni šoli Cerklje ob Krki (22 učencev), dne 9. 5. 2019 v Osnovni šoli Bizeljsko (9 učencev) in nazadnje še dne 13. 5. 2019 smo se družili z učenci iz Osnovne šole Brežice (66 devetošolcev). Odziv učencev glede na izvedene aktivnosti je bil zelo dober. Učenci so aktivno sodelovali v sproščenem vzdušju, najbolj všeč jim je bil odprt in iskren pogovor ter izmenjava mnenj in izkušenj. Odgovorili smo jim na marsikatero vprašanje in dilemo.

Preberi več...
Petek, 17 Maj 2019 08:36
Published in VGC obvestila

V septembru 2018 smo udeleženci VGC Brežice bili povabljeni v Velenje, da spoznamo njihov Večgeneracijski center (VGC) Planet generacij, njegovo delovanje, si ogledamo mesto in se srečamo z njihovimi udeleženci. Dan se nam je vtisnil v lep spomin, zato smo tokrat Velenjčane tudi mi povabili v Brežice in v našo enoto VGC.

Preberi več...
Torek, 14 Maj 2019 11:51
Published in VGC obvestila

Ozaveščanje je na vseh področjih izredno pomembno. Z njim razbijamo predsodke, spoznavamo, širimo svojo odprtost in zmanjšujemo strahove. Ozaveščanje pa je v preteklem mesecu bilo tudi del naše strokovne ekskurzije, kjer smo udeleženci Večgeneracijskega centra Brežice obiskali Nuklearno elektrarno v Krškem (NEK).

Preberi več...
Torek, 14 Maj 2019 11:49
Published in VGC obvestila
ZPTM Brežice © 2012 | Vse pravice pridržane.