A+ A A-

V začetku novega leta smo izvajalci preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«, ki ga izvajamo v okviru Mladinskega centra Brežice v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje, Zdravstvenim domom Brežice, Centrom za socialno delo Brežice in Policijsko postajo Brežice, obiskali Ekonomsko in trgovsko šolo Brežice, ki se je našega programa udeležila prvič. Dne 11. 1. 2018 smo naše preventivne aktivnosti izvedli za dijake 2. letnikov, ki obiskujejo program ekonomski tehnik, trgovec in predšolska vzgoja (vse skupaj 61 učencev).

Preberi več...
Ponedeljek, 15 Januar 2018 13:29
Published in VGC obvestila

Ekipa izvajalcev preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« v prazničnem decembru ne miruje. Dne 20. 12. 2017 smo naše preventivne aktivnosti na temo droge in zasvojenost izvedli v Osnovni šoli Velika Dolina. Glavni cilj preventivnega projekta, ki ga izvaja Mladinski center Brežice v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje, Centrom za socialno delo Brežice, Zdravstvenim domom Brežice in Policijsko postajo Brežice, je informiranje in ozaveščanje mladostnikov o škodljivi rabi alkohola in drugih psiho-aktivnih snovi ter promoviranje varne zabave, zlasti v času prazničnih dni, ki so pred nami. Aktivnosti se je udeležilo trinajst učencev iz 9. razreda.

Preberi več...
Petek, 22 December 2017 10:39
Published in VGC obvestila

Predavanje dr. Eve Škobalj z naslovom »Kako motivirati mlade«

V okviru projekta »Žurajmo s prijatelji, ne z drogo!«, smo v Večgeneracijski center Posavje, enoto Brežice, v goste povabili dr. Evo Škobalj, da z nami podeli svoja razmišljanja, poglede in bogate izkušnje, ki jih je nabirala ob poučevanju in ob delu z mladimi.

Preberi več...
Ponedeljek, 04 December 2017 07:13
Published in VGC obvestila

V okviru Večgeneracijskega centra Posavje smo v Bistrici ob Sotli organizirali predavanje na temo demence. V goste smo povabili ga. Lidijo Umek, univ.dipl.soc.del., samostojno svetovalko in ustanoviteljico centra za pomoč starejšim - Senior - v Bistrici ob Sotli, ki nam je pod naslovom »101 obraz demence« predstavila  demenco.

Preberi več...
Torek, 21 November 2017 07:50
Published in VGC obvestila

V sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje smo v Mladinskem centru Brežice  v novembru, ki je mesec preprečevanja zasvojenosti, s preventivnim projektom »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« obiskali dve osnovni šoli, dne 8. 11. 2017 OŠ Pišece in 17. 11. 2017 OŠ Globoko, in pri tem vključili 34 učencev (8. in 9. razred). Glavni namen projekta je informiranje in ozaveščanje mladostnikov o škodljivosti rabe alkohola in drugih dovoljenih in nedovoljenih drog ter o nekemičnih vrstah zasvojenosti, promoviranje varne zabave in spodbujanje mladih, da svoj prosti čas preživijo kvalitetno.

Preberi več...
Torek, 21 November 2017 07:03
Published in VGC obvestila

Predavanje patra Karla Gržana z naslovom »Vzgoja za trezno radost – preventiva pred zasvojenostjo

V okviru projekta »Žurajmo s prijatelji, ne z drogo!«, smo v Večgeneracijski center Posavje, enoto Brežice, v goste povabili patra Karla Gržana, da z nami podeli svoja razmišljanja, poglede in bogate izkušnje, ki si jih je nabiral ob delu z odvisniki in odvisnicami.

Preberi več...
Ponedeljek, 13 November 2017 13:36
Published in VGC obvestila

»Dedovanje in davki so tisti element, ki se mu ne more nihče izogniti« pravi mag. Vilma Alina Šoba, uni. dipl. prav., ki nam je ta ponedeljek predstavila osnovne vidike dedovanja.

Preberi več...
Četrtek, 19 Oktober 2017 11:44
Published in VGC obvestila
ZPTM Brežice © 2012 | Vse pravice pridržane.