A+ A A-

Večgeneracijski center Posavje je stopil v svoje drugo leto delovanja. Aktivnosti, ki se odvijajo, je vedno več, prav tako pa tudi zanimanja. Tako so v Brežicah tudi delavnice ob ponedeljkih vedno bolj obiskane in polne. Na tokratni delavnici, 12. 02. 2018, smo izdelovali nežen sladkorni peeling, hranilno masko in mazilo za mehke roke iz naravnih sestavin.

Preberi več...
Sreda, 14 Februar 2018 08:12
Published in VGC obvestila

Izvajalci preventivnih aktivnosti »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«, ki potekajo v okviru Mladinskega centra Brežice v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje, Zdravstvenim domom Brežice, Centrom za socialno delo Brežice in Policijsko postajo Brežice, smo tokrat obiskali Osnovno šolo dr. Jožeta Toporišiča Dobova. Dne 31. 1. 2018 smo za učence iz dveh oddelkov 9. razreda (skupaj 31 devetošolcev) izvedli predavanja in preventivne delavnice s ciljem informiranja in ozaveščanja mladostnikov na temo droge ter kemične in nekemične zasvojenosti.

Preberi več...
Četrtek, 01 Februar 2018 11:03
Published in VGC obvestila

Predavanje dr. Andreja Perko z naslovom »Pomen matere in očeta pri vzgoji ter problem zasvojenosti«

V okviru Večgeneracijskega centra Posavje, enote Brežice, smo gostili dr. Andreja Perka, ki je z nami delil svoja razmišljanja, opažanja, vidike in misli, ki jih je nabral skozi bogate izkušnje pri delu z mladimi.

Dr. Andrej Preko je zaposlen na Centru za socialno delo v Kamniku. Že dolga leta vodi terapevtske skupine ljudi z različnimi problemi in stiskami po modificirani socialno-andragoški metodi dr. Janeza Ruglja. Namen njegovega psihoterapevstskega dela je pomagati ljudem v kakršnikoli življenjski stiski; alkoholikom, narkomanom ali kako drugače psihosocialno prizadetim ljudem, posebej mladim, ki želijo svoje življenje urediti, se odtrgati iz objema primarne družine, doštudirati ali pa zgolj doseči višji nivo svojega delovanja.

Preberi več...
Četrtek, 01 Februar 2018 06:52
Published in VGC obvestila

V začetku novega leta smo izvajalci preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«, ki ga izvajamo v okviru Mladinskega centra Brežice v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje, Zdravstvenim domom Brežice, Centrom za socialno delo Brežice in Policijsko postajo Brežice, obiskali Ekonomsko in trgovsko šolo Brežice, ki se je našega programa udeležila prvič. Dne 11. 1. 2018 smo naše preventivne aktivnosti izvedli za dijake 2. letnikov, ki obiskujejo program ekonomski tehnik, trgovec in predšolska vzgoja (vse skupaj 61 učencev).

Preberi več...
Ponedeljek, 15 Januar 2018 13:29
Published in VGC obvestila

Ekipa izvajalcev preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« v prazničnem decembru ne miruje. Dne 20. 12. 2017 smo naše preventivne aktivnosti na temo droge in zasvojenost izvedli v Osnovni šoli Velika Dolina. Glavni cilj preventivnega projekta, ki ga izvaja Mladinski center Brežice v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje, Centrom za socialno delo Brežice, Zdravstvenim domom Brežice in Policijsko postajo Brežice, je informiranje in ozaveščanje mladostnikov o škodljivi rabi alkohola in drugih psiho-aktivnih snovi ter promoviranje varne zabave, zlasti v času prazničnih dni, ki so pred nami. Aktivnosti se je udeležilo trinajst učencev iz 9. razreda.

Preberi več...
Petek, 22 December 2017 10:39
Published in VGC obvestila

Predavanje dr. Eve Škobalj z naslovom »Kako motivirati mlade«

V okviru projekta »Žurajmo s prijatelji, ne z drogo!«, smo v Večgeneracijski center Posavje, enoto Brežice, v goste povabili dr. Evo Škobalj, da z nami podeli svoja razmišljanja, poglede in bogate izkušnje, ki jih je nabirala ob poučevanju in ob delu z mladimi.

Preberi več...
Ponedeljek, 04 December 2017 07:13
Published in VGC obvestila

V okviru Večgeneracijskega centra Posavje smo v Bistrici ob Sotli organizirali predavanje na temo demence. V goste smo povabili ga. Lidijo Umek, univ.dipl.soc.del., samostojno svetovalko in ustanoviteljico centra za pomoč starejšim - Senior - v Bistrici ob Sotli, ki nam je pod naslovom »101 obraz demence« predstavila  demenco.

Preberi več...
Torek, 21 November 2017 07:50
Published in VGC obvestila
ZPTM Brežice © 2012 | Vse pravice pridržane.