A+ A A-

V sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje smo v Mladinskem centru Brežice  v novembru, ki je mesec preprečevanja zasvojenosti, s preventivnim projektom »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« obiskali dve osnovni šoli, dne 8. 11. 2017 OŠ Pišece in 17. 11. 2017 OŠ Globoko, in pri tem vključili 34 učencev (8. in 9. razred). Glavni namen projekta je informiranje in ozaveščanje mladostnikov o škodljivosti rabe alkohola in drugih dovoljenih in nedovoljenih drog ter o nekemičnih vrstah zasvojenosti, promoviranje varne zabave in spodbujanje mladih, da svoj prosti čas preživijo kvalitetno.

Preberi več...
Torek, 21 November 2017 07:03
Published in VGC obvestila

Predavanje patra Karla Gržana z naslovom »Vzgoja za trezno radost – preventiva pred zasvojenostjo

V okviru projekta »Žurajmo s prijatelji, ne z drogo!«, smo v Večgeneracijski center Posavje, enoto Brežice, v goste povabili patra Karla Gržana, da z nami podeli svoja razmišljanja, poglede in bogate izkušnje, ki si jih je nabiral ob delu z odvisniki in odvisnicami.

Preberi več...
Ponedeljek, 13 November 2017 13:36
Published in VGC obvestila

»Dedovanje in davki so tisti element, ki se mu ne more nihče izogniti« pravi mag. Vilma Alina Šoba, uni. dipl. prav., ki nam je ta ponedeljek predstavila osnovne vidike dedovanja.

Preberi več...
Četrtek, 19 Oktober 2017 11:44
Published in VGC obvestila

Mesec oktober je mesec preventive raka na dojkah, simbolično pa ta mesec zaznamujejo roza pentlje. Da pa bi se v tem mesecu še posebej koga dotaknili z pobudo o ozaveščanju in pomenu preventive na tem področju, smo tudi v Večgeneracijskem centru Brežicah pristopili k vseslovenskemu projektu Rožnate pletenine 2017.

Preberi več...
Četrtek, 19 Oktober 2017 11:31
Published in VGC obvestila

Najboljši spremljevalec kruha in peciva so namazi. Človek je dandanes z vseh strani obdan s takšnimi in drugačnimi nasveti kako pripraviti zdrav in okusen obrok. Namazi so v prehrani zelo poznani, a se večina od nas odloči, da si ga raje kupi, kot pripravi, čeprav je za doma pripravljen namaz včasih že dovolj dobra volja, iznajdljivost in sprehod po vrtu. Sveže pripravljen obrok, nam bo dal veliko vitaminov, mineralov in veliko pozitivnih učinkov za zdravje.

Preberi več...
Četrtek, 19 Oktober 2017 11:24
Published in VGC obvestila
Sreda, 18 Oktober 2017 07:08
Published in VGC obvestila

Ob začetku novega šolskega leta smo v Mladinskem centru Brežice že pričeli z izvedbo preventivnih aktivnosti »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«. Dne 11. 09. 2017 smo obiskali OŠ Artiče, kjer se je našega preventivnega programa udeležilo 24 devetošolcev. Osnovni namen projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«, ki ga izvajamo vse od leta 2004 in pri katerem so do sedaj sodelovale vse osnovne šole občine Brežice, je informiranje in ozaveščanje mladostnikov o škodljivosti rabe alkohola in drugih dovoljenih in nedovoljenih drog ter promoviranje varne zabave.

Preberi več...
Sreda, 18 Oktober 2017 06:40
Published in VGC obvestila
ZPTM Brežice © 2012 | Vse pravice pridržane.