A+ A A-
Sreda, 18 Oktober 2017 07:08
Published in VGC obvestila

Ob začetku novega šolskega leta smo v Mladinskem centru Brežice že pričeli z izvedbo preventivnih aktivnosti »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«. Dne 11. 09. 2017 smo obiskali OŠ Artiče, kjer se je našega preventivnega programa udeležilo 24 devetošolcev. Osnovni namen projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«, ki ga izvajamo vse od leta 2004 in pri katerem so do sedaj sodelovale vse osnovne šole občine Brežice, je informiranje in ozaveščanje mladostnikov o škodljivosti rabe alkohola in drugih dovoljenih in nedovoljenih drog ter promoviranje varne zabave.

Preberi več...
Sreda, 18 Oktober 2017 06:40
Published in VGC obvestila

Predavanje z osebno zgodbo – zgodbo o nasilju, iskanju poti iz vrtinca družinske drame, prepletena z močjo in pogumom, ki ima srečen konec.

V okviru projekta Večgeneracijskega centra Posavje smo v Mladinski center Brežice v goste povabili Marjeto Košar, da z nami podeli svojo zgodbo o nasilju in odločnosti, da nekaj spremeni.

Preberi več...
Sreda, 18 Oktober 2017 06:27
Published in VGC obvestila

Počitnice so čas druženja, igre, zabave, dogodivščin in še bi lahko naštevali. Zato smo v Večgeneracijskem centru v Brežicah povabili otroke, da doživijo ta čudovit vidik počitnic in si napolnijo »baterije«, preden spet sedejo v šolske klopi.
Teden je bil vsekakor zelo pester!
Ponedeljek je bil namenjen gibanju, v katerega jih je popeljala Sara Levičar, učiteljica baleta. V učenju plesa, koreografij, spoznavanju novih prijateljev, prosti igri, lovljenju v parku, na igrišču, zabave pa ni zmanjkalo niti pri medsebojnih igrah.

Preberi več...
Ponedeljek, 02 Oktober 2017 10:50
Published in VGC obvestila
Petek, 01 September 2017 08:59
Published in VGC obvestila

Gibanje je osnovna človekova potreba. Redno in zadostno gibanje posamezniku prinaša vrsto pozitivnih koristi skozi vsa starostna obdobja. Med drugim tudi varuje in krepi človekovo zdravje, tako telesno kot duševno.
Pomen gibanja pa se še kako zavedajo v Šoli zdravja Brežice, saj delček vsakega jutra namenijo ravno gibanju. V Večgeneracijskem centru Posavje, enota Brežice, smo se zato povezali z eno izmed vaditeljic vadbe 1000 gibov in organizirali redno brezplačno vadbo »Za zdrav vsakdan« še v popoldanskem času. Vadba poteka v avgustu vsak ponedeljek, med 17. In 18. uro, na igrišču MC Brežice, v primeru slabega vremena pa v telovadnici MC.
Prvo naše gibanje je za nami. Veseli smo dobrega starta. Razgibani, napolnjeni z energijo in dobro voljo smo v pričakovanju naslednjega ponedeljka. Vabljeni, da se nam pridružite!

Preberi več...
Petek, 18 Avgust 2017 11:52
Published in VGC obvestila

Počitnice so čas, ki ga otroci lahko porabijo za veliko druženja, igranja in aktivnosti, za katere nam tekom leta zmanjka časa. V tem duhu smo tudi v Večgeneracijskem centru obarvali počitniške aktivnosti.

Naše druženje smo začeli s prvim julijskim ponedeljkom. Začeli smo jih z branjem pravljice Potepuh in nočna lučka. Otroci so z navdušenjem prisluhnili, poklepetali in se pripravili na dopoldansko ustvarjanje. Izdelovali smo namreč  čokoladne kroglice. Zelo so uživali med mešanjem mase in valjanjem kroglic v mrvicah ali kokosu. Sledile so različne zabavne igre na igralih v lepem parku. Dan smo zaključili s sladico, ki smo si jo pripravili.

Torek je bil dan za ustvarjanje. Po pravljičnem uvodu o Sapramiškini sreči in kako je vsak sam svoje sreče kovač, smo pričeli z izdelovanjem ogrlic pod budnim očesom mojstrice Mihaele Kežman. Ogrlice so imele skrivne znake in magično moč. V času, ko so se ogrlice pekle, smo se igrali v parku pred Mladinskim centrom in v športni dvorani.

Preberi več...
Četrtek, 13 Julij 2017 13:09
Published in VGC obvestila

Vabimo vas na brezplačne počitniške dejavnosti, ki se bodo izvajale v Mladinskem centru Brežice, in sicer prvi teden v juliju.

Preberi več...
Ponedeljek, 03 Julij 2017 11:16
Published in VGC obvestila
ZPTM Brežice © 2012 | Vse pravice pridržane.