A+ A A-

Predavanje z osebno zgodbo – zgodbo o nasilju, iskanju poti iz vrtinca družinske drame, prepletena z močjo in pogumom, ki ima srečen konec.

V okviru projekta Večgeneracijskega centra Posavje smo v Mladinski center Brežice v goste povabili Marjeto Košar, da z nami podeli svojo zgodbo o nasilju in odločnosti, da nekaj spremeni.

Preberi več...
Sreda, 18 Oktober 2017 06:27
Published in VGC obvestila

Počitnice so čas druženja, igre, zabave, dogodivščin in še bi lahko naštevali. Zato smo v Večgeneracijskem centru v Brežicah povabili otroke, da doživijo ta čudovit vidik počitnic in si napolnijo »baterije«, preden spet sedejo v šolske klopi.
Teden je bil vsekakor zelo pester!
Ponedeljek je bil namenjen gibanju, v katerega jih je popeljala Sara Levičar, učiteljica baleta. V učenju plesa, koreografij, spoznavanju novih prijateljev, prosti igri, lovljenju v parku, na igrišču, zabave pa ni zmanjkalo niti pri medsebojnih igrah.

Preberi več...
Ponedeljek, 02 Oktober 2017 10:50
Published in VGC obvestila
Petek, 01 September 2017 08:59
Published in VGC obvestila

Gibanje je osnovna človekova potreba. Redno in zadostno gibanje posamezniku prinaša vrsto pozitivnih koristi skozi vsa starostna obdobja. Med drugim tudi varuje in krepi človekovo zdravje, tako telesno kot duševno.
Pomen gibanja pa se še kako zavedajo v Šoli zdravja Brežice, saj delček vsakega jutra namenijo ravno gibanju. V Večgeneracijskem centru Posavje, enota Brežice, smo se zato povezali z eno izmed vaditeljic vadbe 1000 gibov in organizirali redno brezplačno vadbo »Za zdrav vsakdan« še v popoldanskem času. Vadba poteka v avgustu vsak ponedeljek, med 17. In 18. uro, na igrišču MC Brežice, v primeru slabega vremena pa v telovadnici MC.
Prvo naše gibanje je za nami. Veseli smo dobrega starta. Razgibani, napolnjeni z energijo in dobro voljo smo v pričakovanju naslednjega ponedeljka. Vabljeni, da se nam pridružite!

Preberi več...
Petek, 18 Avgust 2017 11:52
Published in VGC obvestila

Počitnice so čas, ki ga otroci lahko porabijo za veliko druženja, igranja in aktivnosti, za katere nam tekom leta zmanjka časa. V tem duhu smo tudi v Večgeneracijskem centru obarvali počitniške aktivnosti.

Naše druženje smo začeli s prvim julijskim ponedeljkom. Začeli smo jih z branjem pravljice Potepuh in nočna lučka. Otroci so z navdušenjem prisluhnili, poklepetali in se pripravili na dopoldansko ustvarjanje. Izdelovali smo namreč  čokoladne kroglice. Zelo so uživali med mešanjem mase in valjanjem kroglic v mrvicah ali kokosu. Sledile so različne zabavne igre na igralih v lepem parku. Dan smo zaključili s sladico, ki smo si jo pripravili.

Torek je bil dan za ustvarjanje. Po pravljičnem uvodu o Sapramiškini sreči in kako je vsak sam svoje sreče kovač, smo pričeli z izdelovanjem ogrlic pod budnim očesom mojstrice Mihaele Kežman. Ogrlice so imele skrivne znake in magično moč. V času, ko so se ogrlice pekle, smo se igrali v parku pred Mladinskim centrom in v športni dvorani.

Preberi več...
Četrtek, 13 Julij 2017 13:09
Published in VGC obvestila

Vabimo vas na brezplačne počitniške dejavnosti, ki se bodo izvajale v Mladinskem centru Brežice, in sicer prvi teden v juliju.

Preberi več...
Ponedeljek, 03 Julij 2017 11:16
Published in VGC obvestila

Za dijake drugih letnikov Gimnazije Brežice smo v Večgeneracijskem centru pripravili štiri delavnice.

Prve tri skupine dijakov so najprej skozi praktično vajo ugotavljale, kako smo vsi med seboj povezani, kako med seboj komuniciramo. Ker se skozi proces komunikacije vsakodnevno dogajajo konflikti, smo skozi praktične primere iskali rešitve za njihovo razreševanje. Ob tem smo iskali tudi orodja in načine komunikacije, da lahko konflikte že v kali razrešimo, ali zavzamemo držo, da do konfliktov sploh ne pride.

Ugotavljali smo, kakšno moč imajo besede. Ob tem smo si ogledali tudi kratek, poučen in ganljiv film »Validation«, ki nam je prebudil zavedanje, da lahko vsakdo prispeva k boljšemu jutri. S temi mislimi smo šli v dom upokojencev. Prvi dve skupini dijakov so  pričakali stanovalci na invalidskih vozičkih in smo jih odpeljali na sprehod. Sprehodili smo se skozi park do  Mladinskega centra, kjer smo imeli kratek odmor za osvežitev in posladkanje s piškoti, hkrati pa smo zapeli še nekaj lepih slovenskih pesmi.

Preberi več...
Torek, 27 Junij 2017 00:00
Published in VGC obvestila

V Brežicah je na povabilo Večgeneracijskega centra predaval  Bojan Krevh. Na predavanju z naslovom »Jaz in moja pot«  nam je predstavil svojo življenjsko pot in kako je zbolel za depresijo.

Bil je samostojni podjetnik, ki se je ukvarjal s prodajno strojnih komponent in kleparskim delom. Posel mu je dobro tekel, a mu je življenje prineslo druge skrbi in najprej je zbolela starejša hčerka. Ker mu družinske in službene obveznosti niso omogočale, da bi se obojemu lahko posvečal dovolj, je v poslu začelo škripati. Pripeljalo ga je tako daleč, da je dvakrat poskušal narediti samomor in pristal je v bolnišnici v Vojniku, kjer se je zdravil za depresijo. Po uspešnem zdravljenju, je pričel s pisanjem knjige, s katero želi tudi drugim posredovati svojo izkušnjo z depresijo. Nastala je knjiga z naslovom Jaz: pogledi na utrinke mojega življenja, razmišljanja, ustvarjanja in spreminjanje moje osebnosti. S knjigo nam želi sporočiti, da se splača živeti in zato je tudi njegov moto »življenje je lepo«.

Preberi več...
Torek, 20 Junij 2017 08:36
Published in VGC obvestila
ZPTM Brežice © 2012 | Vse pravice pridržane.