A+ A A-

Krško, Brežice, 26. januar – V sklopu projekta Večgeneracijski center Posavje, ki ga podpira vseh šest posavskih občin, bodo v občini Brežice in Bistrica ob Sotli, ki imata najvišji delež starejših (več kot 20%) in najnižji delež mladih (pod 15%), aktivnosti projekta prednostno usmerili v povezovanje in vzpostavljanje kakovostne podporne mreže, namenjene pomoči, svetovanju in ostalim aktivnostim za mlade in starejše. Projekt bo potekal v času od 2017 do konca 2021. Za izvajanje in koordiniranje projektnih aktivnosti za področje brežiške in bistriške občine bo zaposlena ena oseba, Občina Brežice pa bo projekt podprla tudi z dvema zaposlitvama preko programa javnih del.

V projektu Večgeneracijski center Posavje, ki je bil uspešen na razpisu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, sodelujejo trije partnerji – Ljudska univerza Krško (za krško in Kostanjevico na Krki), Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (za Brežice in Bistrico ob Sotli) ter Družinski inštitut Zaupanje iz Sevnice (za Sevnico in Radeče). Ministrstvo je za projekt odobrilo 575.000 evrov, večino iz evropskega socialnega sklada, dodatnih skoraj 200.000 evrov pa bodo za projekt prispevale še posavske občine. Posavski župani so s podpisom skupne izjave o podpori projektu v Kulturnem domu Krško še simbolno potrdili uspešno sodelovanje v skupno dobro vseh prebivalcev Posavja.

Preberi več...
Četrtek, 26 Januar 2017 13:26
Published in VGC obvestila

Ljudska univerza Krško je bila konec leta 2016 uspešna na javnem razpisu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. V izvajanje je pridobila nov projekt "Večgeneracijski center Posavje" za obdobje od 1. 1. 2017 do 31. 12. 2021. V novem projektu bodo sodelovali še Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ter Družinski inštitut Zaupanje iz Sevnice. Skupaj s partnerji se bodo aktivnosti za ranljive ciljne skupine izvajale na sedmih lokacijah po celotni Spodnjeposavski regiji: v občini Krško, Brežice, Sevnica, Radeče, Kostanjevica na Krki in Bistrica ob Sotli.

 

Namen projekta je aktivacija in integracija pripadnikov različnih ranljivih ciljnih skupin in preprečevanje njihove socialne izključenosti. Večgeneracijski center Posavje bo varen, prijeten in dostopen prostor za različne ranljive ciljne skupine. Vsakodnevno se bodo izvajale vsebine, namenjene socialnemu vključevanju, izobraževanju ter medkulturnemu in medgeneracijskemu povezovanju. Poleg strokovnjakov bodo v projektu sodelovali tudi prostovoljci. Informacije o programih dobite na e.naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Preberi več...
Torek, 24 Januar 2017 09:05
Published in VGC obvestila
ZPTM Brežice © 2012 | Vse pravice pridržane.