A+ A A-

»Brežičani smo obiskali Velenje«

Večgeneracijski center Posavje, katerega nosilec je Ljudska univerza v Krškem, ima še dve enoti, eno v Sevnici in eno v Brežicah. In prav iz slednje enote so udeleženci v tem tednu obiskali Velenje in v spomin vtisnili mnogo krasnih doživetij.

Nekje v sredini leta se je porodila ideja, da bi se lahko tudi sami večgeneracijski centri med seboj povezovali in sodelovali. Navezali smo stik z Večgeneracijskim centrom Planet generacij iz Velenja, ki deluje pod okriljem Ljudske univerze v Velenju in ideja bila odlično sprejeta. Brežičani so bili navdušeni nad idejo in tako v hipu zapolnili avtobus, želje pa so še celo presegle kapacitete v avtobusu.

Na deževno jutro smo se odpravili na pot proti Velenju. Vzdušje je bilo odlično, ob prihodu pa je še vreme stopilo na našo stran. V Velenju so nas toplo sprejeli gostitelji Večgeneracijskega centra Planet generacij in nam najprej pripravili zanimivo doživetje – senzorično spoznavanje mesta Velenje. Tako smo mesto spoznavali preko tipa, sluha, okusa in vida. Po ogledu njihovega Centra in Ljudske univerze smo na zabaven način urili spomin in spoznavali pametne telefone. Po kosilu smo si Velenje ogledali še z Velenjskega gradu. Mesto smo zapustili z lepimi vtisi. Prevzeli so nas žar, s katerim so nam predstavili mesto, gostoljubje, ki smo ga bili deležni in srčnost ter odprtost ljudi. Čeprav smo v Velenju njihov VGC spoznali prvič, smo začutili njihovo predanost, domačnost, počutili smo se dobrodošle. Njihova pozitivna energija se nas je dotaknila in nam pustila topel občutek.

Ko smo se vračali, smo obiskali še turistično kmetijo Podpečan, kjer smo bili deležni predavanja o trajnostnem razvoju in okušanja odličnih domačih proizvodov, različnih izdelkov iz mleka. Nekaj smo jih odnesli tudi za naše domače.

Ta dan smo si nabrali veliko krasnih doživetij, ki nas bodo polnila še dolgo. Malo drugačen dan, preživet s krasnimi ljudmi in mnogimi zanimivimi in koristnimi spoznanji. Hvala LU Velenje, ZPTM Brežice, Lei Babič za najlepše darilo in Bojanu Krevhu za srčnost in pomoč.

Pripravila: mag. Mihaela Kežman, strokovna sodelavka

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, prednostne osi: 9. Socialna vključenost in zmanjševanje tveganja revščine, prednostne naložbe: 9.1. Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih  možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti in specifičnega cilja: 9.1.3. Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.

IMG 9223 CustomIMG 9235 CustomIMG 9240 CustomIMG 9271 CustomIMG 9278 CustomIMG 9286 CustomIMG 9325 CustomIMG 9351 CustomIMG 9376 CustomIMG 9383 CustomIMG 9397 CustomIMG 9451 CustomIMG 9493 CustomIMG 9495 CustomIMG 9499 Custom

ZPTM Brežice © 2012 | Vse pravice pridržane.