A+ A A-

»Družina je najbolj pomemben dejavnik pri odraščanju«

Predavanje dr. Andreja Perko z naslovom »Pomen matere in očeta pri vzgoji ter problem zasvojenosti«

V okviru Večgeneracijskega centra Posavje, enote Brežice, smo gostili dr. Andreja Perka, ki je z nami delil svoja razmišljanja, opažanja, vidike in misli, ki jih je nabral skozi bogate izkušnje pri delu z mladimi.

Dr. Andrej Preko je zaposlen na Centru za socialno delo v Kamniku. Že dolga leta vodi terapevtske skupine ljudi z različnimi problemi in stiskami po modificirani socialno-andragoški metodi dr. Janeza Ruglja. Namen njegovega psihoterapevstskega dela je pomagati ljudem v kakršnikoli življenjski stiski; alkoholikom, narkomanom ali kako drugače psihosocialno prizadetim ljudem, posebej mladim, ki želijo svoje življenje urediti, se odtrgati iz objema primarne družine, doštudirati ali pa zgolj doseči višji nivo svojega delovanja.

Predavatelj nam je na zelo zanimiv način predstavil potek odraščanja otroka po teoriji razvojnega psihologa Eriksona in poudaril pomen vloge posameznega starša pri vsaki stopnji, hkrati pa podal tudi zelo dobre primere iz prakse. Dr. Perko nas je opomnil kakšno moč in vpliv imata starša na svojega otroka in kako pomembna je pravilna vzgoja, da otrok lahko odraste v uspešno, samostojno osebo. Prav tako je z nami delil življenjsko zgodbo zdravljeni odvisnik od trave, ki je odraščal v problematični družini, zdaj pa je uspešen tako na osebni kot poslovni ravni.

Dvorano smo napolnili z radovednimi poslušalci, ki so na koncu postavili veliko vprašanj dr. Perku. Skupaj smo preživeli zelo zanimiv večer in mislim, da se je vsak od nas naučil nekaj novega in uporabnega.

Pripravila: mag. Mihaela Kežman

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, prednostne osi: 9. Socialna vključenost in zmanjševanje tveganja revščine, prednostne naložbe: 9.1. Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih  možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti in specifičnega cilja: 9.1.3. Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.

Slika1 SmallSlika2 SmallSlika3 SmallSlika4 SmallSlika5 SmallSlika6 SmallSlika7 Small

ZPTM Brežice © 2012 | Vse pravice pridržane.