A+ A A-

»Odločitev je najmočnejša sila!«

Predavanje dr. Eve Škobalj z naslovom »Kako motivirati mlade«

V okviru projekta »Žurajmo s prijatelji, ne z drogo!«, smo v Večgeneracijski center Posavje, enoto Brežice, v goste povabili dr. Evo Škobalj, da z nami podeli svoja razmišljanja, poglede in bogate izkušnje, ki jih je nabirala ob poučevanju in ob delu z mladimi.

Dr. Eva Škobalj  je profesorica španskega jezika, ki ga tudi poučuje na gimnaziji v Mariboru. Sočasno je aktivna na številnih drugih področjih: piše knjige, sodeluje na mednarodnih konferencah, organizira dogodke,  predavanja in seminarje, v zadnjem času pa se veliko posveča temi čuječnost. Pred kratkim je izdala tudi svojo novo knjigo »Čuječnost in vzgoja«, preko katere sem se tudi sama prvič srečala z ga. Evo. Navdušil me je njen način razmišljanja:

»Sreča pride ali pa ne pride! Mi pa imamo nekaj, kar lahko sami oblikujemo, preoblikujemo, nadgrajujemo, izboljšujemo. To je naš značaj, naše misli, naše razmišljanje. In to je tisto, kar naredi mejo med mogočim in nemogočim! Odločitev pa je najmočnejša sila, s katero delamo spremembe!« Verjamem, da je to način razmišljanja, ki ga vsi zelo potrebujemo, posebej pa še mladi, ko vstopajo na pot življenja.

Predavateljica je motivacijo mladih predstavila na tako slikovit način. Preprosto, iskreno a hkrati nas je spomnila na kanček odgovornosti, ki jo v sebi nosimo vsi, ne glede na to, ali smo učitelji, vzgojitelji ali starši. Da pa lahko mladim predamo navdušenje nad življenjem, ga moramo prej imeti mi sami.

Bil krasen večer, med nami pa verjetno ni bilo poslušalca, ki bi ob njenih besedah ostal ravnodušen.

Pripravila: mag. Mihaela Kežman

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, prednostne osi: 9. Socialna vključenost in zmanjševanje tveganja revščine, prednostne naložbe: 9.1. Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih  možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti in specifičnega cilja: 9.1.3. Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.

20171129 184951 001 Small20171129 184946 Small

ZPTM Brežice © 2012 | Vse pravice pridržane.