A+ A A-

Počitnice, polne vtisov!

Počitnice so čas druženja, igre, zabave, dogodivščin in še bi lahko naštevali. Zato smo v Večgeneracijskem centru v Brežicah povabili otroke, da doživijo ta čudovit vidik počitnic in si napolnijo »baterije«, preden spet sedejo v šolske klopi.
Teden je bil vsekakor zelo pester!
Ponedeljek je bil namenjen gibanju, v katerega jih je popeljala Sara Levičar, učiteljica baleta. V učenju plesa, koreografij, spoznavanju novih prijateljev, prosti igri, lovljenju v parku, na igrišču, zabave pa ni zmanjkalo niti pri medsebojnih igrah.

V torek smo bili ustvarjalno razpoloženi. Izdelovali smo nakit iz polimerne gline, kar nam je z navdušenjem pokazala oblikovalka nakita Mihaela Kežman. Naredili smo si prav krasne ogrlice. Ker pa se približuje šola, smo si izdelali tudi čudovita knjižna kazala.
S pustolovsko radovednostjo smo se v sredo podali na lov za zakladom. Raziskovali in spoznavali smo Brežice, njene značilnosti. Ustavili smo se pred Vodovodnim stolpom, ki smo za tudi narisali, zbirko naših izdelkov pa smo nesli nato k županu, g. Ivanu Molanu. G. župan nas je lepo sprejel in nas tudi počastil s sladoledom. »Hvala, g. župan, naslednje leto spet pridemo!«
V četrtek smo želeli polepšati dan stanovalcem v Domu upokojencev Brežice. Za njih smo pripravili pravi nastop, tako s pevskimi, plesnimi ter instrumentalnimi točkami. Bili smo veseli nasmehov, ki so se risali na obraze starostnikov. Koliko lahko damo drug drugemu in je povsem zastonj!
Naš zadnji dan so nam popestrile ga. Lea Babič in ga. Lidija Cerjak iz Društva kmetic Brežice, ki sta nas učile mojstrskega oblikovanja iz testa. Skupaj smo tako izdelali pleteničke in ptičke iz kvašenega testa. Otroci so bili upravičeno ponosni na svoje izdelke. Ob dobrem učitelju je to preprosto! »Hvala vama, ker sta svoje znanje prenesli na mlajši rod!«
Teden se je hitro obrnil in polni krasnih vtisov smo že začeli kovati plane za naslednje leto …
Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020.

IMG 6754 Custom

IMG 6821 Custom

IMG 6893 Custom

ZPTM Brežice © 2012 | Vse pravice pridržane.