A+ A A-

Preventivni projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« na Osnovni šoli Artiče 4. 2. 2019

Dne 4. 2. 2019 smo izvajalci preventivnih aktivnosti »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«, ki potekajo v okviru Večgeneracijskega centra Posavje v sodelovanju z Mladinskim centom Brežice, Zdravstvenim domom Brežice, Centrom za socialno delo Brežice in Policijsko postajo Brežice, obiskali Osnovno šolo Artiče. Za učence 9. razreda (skupaj 25 devetošolcev) smo izvedli predavanji in preventivne delavnice s ciljem informiranja in ozaveščanja mladostnikov na temo droge ter kemične in nekemične zasvojenosti.

Na predavanjih so učenci lahko slišali in pridobili mnoge koristne informacije, ki sta jim posredovala policist in strokovni sodelavec Mladinskega centra Brežice. Sledile so preventivne delavnice, ki so potekale interaktivno, in kjer so devetošolci pridobljena znanja in informacije s predavanj lahko še nadgradili ter imeli možnost vprašati vse tisto, kar jih zanima.

Učenci so v anketne vprašalnike, ki so jih anonimno izpolnili ob koncu srečanja, zapisali, da sta bili predavanji poučni, delavnice pa sproščene in zabavne. Najbolj všeč jim je bil iskren pogovor in to, da so lahko naglas povedali svoje mnenje ter da jih nihče ni ob tem obsojal.

Vseh sodelujočim se zahvaljujemo za sodelovanje. Z našimi preventivnimi aktivnostmi pa nadaljujemo že naslednji teden na eni izmed naslednjih osnovnih šol.  

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.

Za VGC Posavje zapisala: mag. Danijela Švajger

Brežice, 4. 2. 2019

slika1 2 Customslika3 1 Customslika4 1 Customslika5 Customslika6 Custom

ZPTM Brežice © 2012 | Vse pravice pridržane.