A+ A A-

»Treba je ovrednotiti slehernega otroka!« Predavanje patra Karla Gržana z naslovom »Za radost bivanja«

V okviru predavanj za starše smo v  Brežiški enoti Večgeneracijskega centra Posavje, v goste povabili patra Karla Gržana, da z nami podeli svoja razmišljanja in poglede.

Pater Karel Gržan je karizmatični teolog, duhovnik, pisatelj, proučevalec nebeških ozvezdij in slovenske zgodovine, ustanovitelj komune za odvisnike in odvisnice ter doktor literarnih ved. Je tudi predavatelj in prav slednjemu v zadnjem času namenja veliko svoje energije. Pravi, da ga predavanja polnijo. Polnijo pa tudi poslušalce, saj težko ostanemo ravnodušni ob njegovih srčnih, iskrenih, sočutnih besedah, ki jih odlično začini s humorjem. In tako je bilo tudi v sredo, 29. 1. 2020, ko nam je predaval o medčloveških odnosih in o tem, kako človeka ljubiti v vsej njegovi resničnosti ter ga znati ovrednotiti.

»Vsak otrok ima svojo močno plat. Lahko je to matematika, lahko je to sposobnost empatije. Zakaj bi bil otrok, ki mu gre dobro matematika več vreden od tistega, ki zna dobro začutiti sočloveka? Vsak je s svojim talentom blagoslov in v tem ga moramo podpreti. Ga sprejeti in ljubiti v vsej svoji resničnosti.«, nas je nagovoril Gržan. Besede so zvenele tako preprosto, toplo in sočutno. Manjkalo pa ni niti smeha, saj ga je predavatelj s svojimi humornimi prigodami priklical na obraz prav vsakega poslušalca.

Polna dvora MC Brežice nas je pozvala k razmišljanju, kako zelo potrebujemo sočutje in milost, ki ju predavatelj nosi v sebi in daje tudi drugim, še kako pomembno pa je vsak dan začiniti s humorjem, se nasmejati svojim napakam in nevednosti. Hkrati pa znati ovrednotiti drug drugega.

Pripravila: mag. Mihaela Kežman

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, prednostne osi: 9. Socialna vključenost in zmanjševanje tveganja revščine, prednostne naložbe: 9.1. Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih  možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti in specifičnega cilja: 9.1.3. Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.

20200129 170721 Custom20200129 171617 Custom20200129 174610 Custom20200129 184225 001 Custom

ZPTM Brežice © 2012 | Vse pravice pridržane.