A+ A A-

»Utrinek iz VGC Brežice in Zavoda Sopotniki«

Večgeneracijski center Posavje in Zavod Sopotniki v Brežicah, ne druži le skupna lokacija – oboji se namreč nahajamo v isti stavbi – temveč tudi predanost podobnim ciljem in vrednotam. Aktivnosti, ki jih izvajamo, povezujejo ljudi in zvišujejo raven socialne vključenosti ter posledično dvigujejo kakovost življenja naših uporabnikov.

Sopotniki z brezplačnimi prevozi starostnikom omogočamo, da se udeležujejo kulturnih prireditev, obiskujejo prijatelje, gredo k zdravniku, v trgovino in po drugih opravkih, kar še posebej veliko pomeni nemobilnim prebivalcem odročnejših krajev, ki so bili pred  uvedbo naših storitev pogosto prikrajšani za marsikatero  dobrino, ki bogati življenje. Do sedaj se je izpisalo že kar lepo število zanimivih in navdihujočih zgodb, na tem mestu pa bi radi izpostavili eno, ki nas je še posebej ganila. Pred kratkim smo pripeljali na vadbo možganske gimnastike in ustvarjalno delavnico, ki se izvajata pod okriljem Večgeneracijskega centra Brežice, v MC Brežice, gospo iz okolice Bizeljskega. Za mnoge izmed nas je druženje, tkanje novih poznanstev in prijateljstev ter aktivno ukvarjanje s hobiji nekaj vsakdanjega in samoumevnega, zaposleni pri Zavodu Sopotniki in Večgeneracijskem centru Brežice pa smo spoznali, da temu še zdaleč ni tako. Iskreno veselje in  osvobajajoč občutek, ki veje tudi iz fotografije (le–ta pove več kot tisoč besed), nas je vse prisotne tako razveselil, da smo to želeli deliti tudi z vami, našimi bralci in vsemi tistimi, ki se naših aktivnosti udeležujete ali zgolj spremljate naše delovanje.

V Večgeneracijskem centru Brežice smo za pomladne mesece za vas, naše drage občanke in občane, pripravili lepo število različnih dejavnosti, od ustvarjalnih delavnic, vadb, pa do zanimivih in poučnih predavanj. Zavedamo se, da pomlad terja obilo raznih opravkov in del, pa vendar upamo, da si vzamete čas in nas obiščete. V kolikor nimate prevoza pa nikar ne skrbite, saj so tu za vas Sopotnikovi prostovoljci, ki vas na izbrani dogodek pripeljejo in ob koncu odpeljejo domov, vse kar je potrebno, je, da se za prevoz predhodno dogovorite. Vljudno vabljeni!

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, prednostne osi: 9. Socialna vključenost in zmanjševanje tveganja revščine, prednostne naložbe: 9.1. Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih  možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti in specifičnega cilja: 9.1.3. Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.

Pripravila Anita Vimpolšek in Marko Manzini

20180416 094650 Small20180416 101544 Small20180416 101942 Small20180423 105158 Small20180416 125116 Small20180416 125043 Small

ZPTM Brežice © 2012 | Vse pravice pridržane.