A+ A A-

»VGC Brežice v prvem poletju 2018«

Bližajo se počitnice, čas, ko si privoščimo bodisi daljši dopust ali zgolj krajši oddih, skok na morje, izlet ali obisk prijateljev in sorodnikov, zato so mnogi naši obiskovalci in prostovoljci  v tem obdobju nekje na lepšem in temu ritmu se bomo prilagodili tudi v Večgeneracijskem centru Brežice in z našimi dejavnostmi nadaljevali po počitnicah. Z nekaterimi vsebinami bomo nadaljevali, pripravili pa bomo tudi nove in sveže, da zadostimo željam in potrebam naših uporabnikov, v prizadevanju, da se naših delavnic, dogodkov, predavanj ipd., tudi jeseni udeležijo v tako lepem številu kot doslej.

Za osvežitev spomina in za vse tiste, ki z našimi aktivnostmi še niste seznanjeni, podajam krajšo skico našega delovanja v prvem polletju.  Primarni cilj Večgeneracijskega centra Posavje je medgeneracijsko sodelovanje in vključevanje starejših občanov in mladih v  organizirane dejavnosti z namenom aktivnega preživljanja prostega časa, sodelovanja, prenosa znanj, druženja in tkanja socialnih vezi. V ta namen smo organizirali raznovrstne delavnice, gibalne vadbe, predavanja in druženja. Na delavnicah smo, med drugim, izdelovali naravno kozmetiko, slikali na steklo, tekstil in kamenčke in se naučili vsestransko uporabne servietne tehnike. Pridobljeno znanje naši uporabniki radi prakticirajo in nadgrajujejo tudi doma ter ga delijo s prijatelji in svojci.  Drugi sklop aktivnosti, kamor se uvrščata joga in meditacija po čakrah in vadba za zdrav vsakdan, se je nanašal na ohranjanje in izboljševanje telesne kondicije in gibljivosti, za ohranjanje kognitivnih sposobnosti pa so potekale vadbe možganske gimnastike in ročnodelske delavnice. Za poglobitev znanja in pridobivanje koristnih informacij smo organizirali predavanja, na katera smo povabili priznane strokovnjake. Tako smo se dotaknili različnih aktualnih tem kot so: nekemične zasvojenosti, demenca, prednosti in slabosti institucionalnega bivanja, staranja možganov, obvladovanja stresa in preprečevanja izgorelosti, motivacije mladih, pomena matere in očeta pri vzgoji … Z mlajšo generacijo smo se srečevali vsako soboto v okviru Živ žava, imeli za njih medgeneracijsko ročnodelsko delavnico in uspešno zaključili projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«. Prav za njih pa pripravljamo aktivnosti tudi med počitnicami, kjer se bomo družili, ustvarjali, igrali in se brezskrbno predali počitnicam.

Skratka, naše vsebine si prizadevamo obarvati s široko paleto barv, v upanju, da vsak najde svoj odtenek in se nam pridruži v skupnem ustvarjalnem druženju in skrbi za obče dobro. Vljudno vabljeni!

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020.

 IMG4343 Small20180212 090159 Small20180605 085137 Small20180416 125116 Small32856101 948160488677849 2421525638344081408 n Smallslika7 2 Small

ZPTM Brežice © 2012 | Vse pravice pridržane.